0,00 BAM

Nema proizvoda u košarici

0,00 BAM

Nema proizvoda u košarici

Njega brade u zimskim danima

Zima iziskuje nešto više pažnje po pitanju svega, pa tako i brade. Brada je, vrlo često na prvoj liniji obrane, štiteći naše lice od hladnih neprilika koje nas čekaju i ove zime. Stoga važno je pravilno pobrinuti se za svoju bradu kako bi ostala sretna, zdrava i vama na ponos.

PROIZVODI NEOPHODNI ZA NJEGU

ŠAMPON ZA BRADU

Što se tiče pranja brade, nije poželjno koristiti šampone i gelove za tuširanje jer su oni namijenjeni kosi pa stoga imaju drugačiji sastav i mogu biti previše isušujući za bradu. Umjesto njih je operite šamponom za bradu; dva do tri puta tjedno je dovoljno. Šampon će očistiti sve eventualne nečistoće, otvoriti pore i folikule dlake te tako pripremiti bradu za daljnju njegu.

ULJE ZA BRADU

Ulje je definitivno osnovni dodatak groomingu brade, neovisno o godišnjem dobu. Brada je prva na udaru snijega, hladnoća, kiša, vlage i svega ne tako ugodnog što nam donosi zima.

Ulje će odraditi svoje, osnažiti će vašu bradu, nahraniti je i hidratizirati.

ČETKA ZA BRADU

Četkom bradu raščešljamo, linearno je sredimo da bude prozračna, da nema zapetljanih dlaka, čvorića i ostataka hrane i tek onda je ona potpuni toplinski izolator.

ALATI ZA BRADU

Mnoge bradonje koriste fen za sušenje brade, što u principu nije ni loše, samo se treba pobrinuti da zrak nije prevruć i da fen bude dovoljno udaljen od lica tj. brade.

Nadalje, brijanje i trimanje brade nije neka neophodna priprema brade na zimu i zimski period, to je više onako da vaša brada izgleda pristojno, održavano, a bez obzira na duljinu i gustoću.

I zimi čovjek mora izgledati prezentno, uredno i sređeno. Ono što je bitno je sami način trimanja brade. To zna vaš barber, ali, otkrit ćemo vam tajnu, način na koji trimate bradu je da prvo idete vertikalno prema dolje, a onda trimate horizontalno kao svojevrsni fine tuning ili završni dodir. Time će brada izgledati uredno, njegovano i gospodski pristojno, a kad nosite tako sređenu bradu onda doista nema zime ni na minus 20-ak stupnjeva. Za takvo održavanje potrebna vam je dobra mašinica ili trimer.

Sve proizvode koji su vam potrebni za njegu i održavanje brade možete naći u MK-Coloru.

Povezani članci